actuele petities

petitie: maak onze natuur niet monddood

Roep samen met ons alle parlementsleden op om de natuur en de burgers met een hart voor onze bossen niet monddood te maken – en het decreet dat milieuprotest belemmert niet door te voeren.

petitie: Greenpeace is een petitie gestart tegen diepzeemijnbouw

Help ons bij het beschermen van een deel van de oceanen waar het licht nooit doordringt: de diepzee! Daar leven buiswormen, octopussen, kwallen, … En waarschijnlijk nog veel andere soorten die tot op vandaag nog niet eens wetenschappelijk beschreven zijn.

Wij eisen dat België zich uitspreekt voor een moratorium op diepzeemijnbouw.

petitie: stop chemische lozingen! een petitie van Groen naar aanleiding van het PFOS-schandaal.

Bedrijven dumpen gevaarlijke, niet-afbreekbare stoffen in ons water en onze bodem. De Vlaming blijft achter met de gigantische gezondheidsrisico’s: onvruchtbaarheid, verhoogd risico op kanker, hormoonverstoring en zelfs minder goed werkende coronavaccins. Er moet snel duidelijkheid komen en het moet gedaan zijn met het lozen van niet-afbreekbaar vergif in onze natuur én ons lichaam.

petitie:tracé-Oost start een actie tegen de mogelijke omleidingsweg voor de noord-zuidverbinding

Via deze weg vragen wij als Actiecomité Tracé-Oost hulp om de betrokken beleidsmakers te tonen dat er geen draagvlak is voor het doen verdwijnen van 60 ha open ruimte en de versnippering van de rest.

Actiecomité Tracé-Oost lanceerde een petitie om dit verlies aan open ruimte waar u ook gebruik van maakt, tegen te gaan.